31. joulukuuta 2008

Tupla kolmonen.

Aito Tour de Ski on vielä täysissä tohinoissa, mutta Tour de Savo on jo ohi. Savon mäelle ei lopulta tainnut kavuta naisten sarjassa kuin yksi hiihtäjä, Lapin Tepa. Muut tyytyivät sulattelemaan kinkkua vähemmillä kisoilla ja kenties latautuvat jo kohta ovelle kolkuttavaan SM -kisaviikonloppuun. Odotuksista poiketen oli siis Savon nelipäiväisellä Tourilla kovin vähäinen osanotto. (Vaikka yksittäiset kisat kyllä houkuttelivatkin hiihtäjiä ympäri Savoa.)
Minä hiihdin Savossa kaksi kisaa, kuten alla jo aavistelinkin. Perjantain sprintin vapaalla ja perinteisen kympin sunnuntaina. Kahdesti kolmanneksi. Voittaja paineli molemmissa kisoissa omaa kyytiään, sen sijaan muut sijat olivat inhimillisesti jaossa.

Perjantai: Tapaninpäivän sprintti houkutteli jo mc pisteitäkin ko. lajissa saavuttaneen Mari Laukkasen näyttämään, kuinka tänä vuonna suksi luistaa. Mari oli saapunut amppiksen maailman cupista kotikonnuilleen, Enoon viettämään joulua ja tytön pyssy oli kuuleman mukaan joulutauolla Kuusjärven pohjassa.. liekkö latailee oikeita ohjuksia tuleviin koitoksiin! Mari näytti jo aika-ajoissa kovan kuntonsa ja vei finaalin suvereenisti. Oma hiihtoni lämpeni finaaliin ja sanoisinko, että kohtuullinen eka sprintti tälle vuodelle. Välilevy ei oireillut ollenkaan, joten syksyn pilates on tehnyt tehtävänsä!

Sunnuntai: Sonkajärvelle pamahti kunnon pakkanen sääennusteesta poiketen (-11,5 celsiusta tuntuu melko kireältä tottumattoman koivissa), mikä aiheutti "hieman jännitystä" suksien voiteluun. Isähän oli jo edellisenä iltana pistänyt Karhut kisakuntoon ja jäi kotiin viettämään lomapäivää -kelinhän piti olla selvä. Noh, onneksi suksiin saatiin ennen lähtölaukausta hyvä pito (ensimmäiset liisterit yllätysyllätys pamahti umpijäähän)! Kiitos Jannelle, joka tarttui purkkiin ja hoiti voitelun minun ollessani sen verran kyvytön hermoillessani tulevaa kisaa.. Yhteislähtökisan voitti  reilusti Kerttu Niskanen, jolle minä jäin himppusen reilun minuutin. Kuitenkin huikean loppurimpuilun ansiosta saavutin puolessa välissa karkuun päässyttä Anne Kyllöstä, mutta matka oli 11 sekunttia liian lyhyt... 
Hyvät kisa ja nousu kunto.

Nyt vaihdetaan vuotta Hämeenlinnassa ja lauantaina paukku pamahtaa Scandinavia cupissa Keuruulla. Loppiaisena maakuntaviesti ja sitten onkin vuorossa Jämin SM-kisat!

Menestyksellistä uutta vuotta kaikille!